Actie Ondernemen Kom er achter wat je zelf kunt doen

Op ieder moment zijn er meer dan 750.000 mannen online op zoek naar minderjarigen om hen te verleiden tot seksuele activiteiten. Omdat er nog geen opsporingssysteem is wordt het voor de handhavers van de wet steeds moeilijker om dit nieuwe fenomeen aan te pakken. Dit type cybermisdaad is namelijk bijna onmogelijk om op te sporen en te bewijzen omdat er vaak niets van het skype contact wordt opgeslagen.

Maar wat kun je eraan doen?


img

Ondersteunen non-profit organisaties
Terre des Hommes en Free A Girl zijn allebei internationale organisaties in Nederland die de strijd tegen kinderprostitutie aan gaan. Je kunt hen ondersteunen door vrijwilligerswerk of door middel van donaties.

Ga naar de website van Terre des Hommes
Ga naar de website van Free A Girlimg

Contact opnemen met uw regering
Steeds meer landen vinden innovatieve manieren om te vechten tegen deze vorm van cybercriminaliteit. Mede door het bekijken van een deel van onze film heeft de Nederlandse regering bijvoorbeeld een nieuwe wet aangenomen. De politie mag straks in Nederland online als computer kind posten om daarmee seksuele predatoren te lokken en op te sporen. U kunt uw eigen regering vragen om hetzelfde te doen door te bellen of te mailen.
img

Lees er meer over
Als u meer wilt weten over seksueel misbruik van kinderen via de webcam, dan kunt u het boek lezen van Peter Dupont genaamd "Kinderen van het web".

U kunt het boek hier kopen .
img

Host een screening
Met onze outreach-programma bezoeken we landen om de film voor het publiek te tonen, hiermee proberen we bewustzijn te creëren zodat lokale mensen invloed kunnen uitoefenen op hun regeringen. Als u de film wilt tonen op uw school of instituut stuur ons een e-mail naar asli@springfilm.nlSIMPLE THEME by luiszuno.com